Zbor.md
Top companii aeriene din lume, în 2024
2002

Top companii aeriene din lume, în 2024

Qatar Airways a fost votată cea mai bună companie aeriană din lume la World Airline Awards 2024. Este pentru a opta oară când Qatar Airways primește titlul de „Compania Aeriană a Anului” în istoria de 25 de ani a premiilor SkyTrax, potrivit. 


Premiile World Airline Awards au început în 1999 și sunt independente și imparțiale, conform declarațiilor făcute de organizatori. Aceste premii sunt date în urma unor sondaje ce au loc printre pasagerii din întreaga lume. Qatar Airways a câștigat și premiile de top pentru cea mai bună clasă Business din lume, cel mai bun Business Lounge din lume și cea mai bună companie aeriană din Orientul Mijlociu. La sondaj au participat peste 350 companii aeriene.

Câștigătoarea din 2023, Singapore Airlines, s-a clasat pe locul 2, iar Emirates pe locul al treilea. ANA All Nippon Airways, cea mai mare companie aeriană din Japonia, a ocupat locul patru, iar Cathay Pacific este pe locul cinci. Singapore Airlines a câștigat distincția pentru cel mai bun personal de cabină din lume și pentru suitele lor de la First Class. Singapore Airlines a primit, de asemenea, premiul pentru cea mai bună companie aeriană din Asia.

AirAsia a fost câștigătoarea premiului pentru cea mai bună companie aeriană low-cost din lume, titlu pe care l-a câștigat în fiecare an din 2010 și până astăzi. Scoot a primit un premiu pentru cea mai bună companie aeriană low-cost lung-curier din lume. Compania aeriană spaniolă Volotea a primit premiul pentru cea mai bună companie aeriană low-cost din Europa. Transavia s-a clasat pe locul 2 în Europa, iar Vueling pe locul trei.


Cele mai bune 10 companii aeriene din lume în 2024:

1.Qatar Airways

2.Singapore Airlines

3.Emirates

4.ANA All Nippon Airways

5.Cathay Pacific Airways

6.Japan Airlines

7.Turkish Airlines

8.EVA Air

9.Air France

10.Swiss International Air Lines.