Zbor.md
Cum scăpăm de frica de a zbura?
3246

Cum scăpăm de frica de a zbura?

„Şi dacă avionul se prăbuşeşete?” – se întreabă toţi, fără excepţie. Cu toate acestea, întrebarea dată rămâne pentru mulţi oameni doar una din altele probleme filosofice, însă pentru unii răspunsul la această întrebare devine cauza panicii de zbor, pe care nicidecum nu o pot înnăbuși. O astfel de frică vă poate complica semnificativ viaţa, întrucât zborurile aeriene, durata cărora de multe ori depășește câteva ore, reprezintă o parte integrantă a vieţii multor oameni.


Zborurile aeriene – implică şi călătorii, și excursii în ţări îndepărtate, și vizitarea rudelor. Cum să învingi aerofobia și să-ţi permiţi în cele din urmă să trăieşti din plin?

Aveţi aerofobie sau sunteţi puţin neliniștit?


Mai întâi de toate să ne clarificăm dacă aveți sau nu aerofobie. Practic toți oamenii se confruntă în timpul zborului cu un oarecare disconfort și neliniște, dar toate aceste emoții neplăcute, nu le putem numi teamă de zbor. Adevărata teamă înainte de zbor îl determină pe om să evite zborurile, iar în cazul în care acesta este inevitabil, atunci nervii nefericitului vor fi la limită.Cele mai grave cazuri de aerofobie pot fi tratate la psiholog, bine că există specialiști care activează în acest domeniu. La cursuri sunt adesea invitați piloții, însoțitorii de bord și alt personal pentru care zborurile zilnice au devenit o parte a vieții, iar psihologii în același timp, învaţă protejaţii săi să-şi controleze frica.Dacă teama de zbor nu este prea puternică, atunci te poţi descurca pe cont propriu. Dar! Mai întâi de toate să vorbim despre aceea, la care metode nu ar trebui să recurgem.

Ce nu trebuie de făcut în cazul fricii de zbor:

În primul rând, nu trebuie să utilizaţi alcoolul ca un sedativ. Cu siguranţă, nu are rost de explicat nimănui din ce cauză.În al doilea rând, nu are rost să studiaţi în detaliu informaţia despre avion, de asemenea să cutreieraţi prin Internet căutând informaţii cu privire la accidentele care vizează acest tip de aeronavă, indiferent de cât de mult nu v-aţi dori acest lucru.

Păşind pe scara avionului, nu uitaţi că, avionul în ziua de astăzi este cel mai sigur mijloc de transport din lume. Cât de des aţi auzit de accidente aviatice?

Da, acest lucru se întâmplă uneori, dar nu în fiecare zi, însă, ţinând cont de cât de multe zboruri au loc zilnic la nivel mondial, atunci se va dovedi că, accidentele cu avionul – sunt o raritate.

Anual în avioane zboară peste 5 miliarde de oameni. Numărul total de victime ale accidentelor aviatice – 400-500 de oameni. Dintr-un zbor nu se întoarce o persoană! din 10 milioane de oameni. Cu alte cuvinte, în Europa, într-un an decedează o persoană. Însă, în diferite accidente rutiere capitala pierde aproximativ 30.000 de persoane anual. Dacă pasagerul va lua în fiecare zi rute ocazionale, el ar avea nevoie de 21.000 ani pentru a fi victima unui accident.

„Da, dar asta nu mă consolează. Eu sunt atât de ghinionist. Nu m-ar surprinde dacă, s-ar prăbuşi exact acel avion în care mă aflu eu”, – astfel, în ciuda tuturor statisticilor, „se consolează” mulţi pasageri. Luaţi o pauză!

Dacă, în ciuda tuturor argumentelor logice, se strecoară astfel de gânduri, atunci nu rămâne decât să recurgem la tehnici de relaxare. De exemplu, puteţi să ascultaţi muzică sau sunetele naturii, să citiţi o carte.

În general, cumva să vă distrageţi de la această situaţie. După cum arată practica, pe mulţi oameni îi calmează mâncarea gustoasă și băuturile, așa că luaţi cu dvs. o ciocolată bună. Însă, cafea în avion mai bine să nu consumaţi, deoarece cofeina poate afecta şi mai mult sistemul nervos şi aşa excitat. În loc de cafea, mai bine beţi cu apă un calmant pe bază de ierburi.

Toate aceste metode nu vă ajută?

Atunci închideţi ochii, concentraţi-vă pe respiraţie şi imaginaţi-vă scopul calatoriei dvs. Aceasta este o ţară minunată pe care doriţi să o vizitaţi? Această călătorie vă va ajuta să avansaţi pe scara carierei? Atunci, acum, stând în avion, faceţi pasul decisiv spre o bunăstare viitoare.

Avionul este cel mai sigur mijloc de transport din Lume!

Și, în încheiere, câteva lucruri despre avioane:

– În avion toate sistemele sunt dublate, iar unele au chiar 2-3 duplicate de rezervă. De multe ori în avion există 4 sisteme de frânare, 3 sisteme de aterizare, 3 sisteme cu combustibil, 3 sisteme anti-incendiare, 3 sisteme de control, etc.

– Avionul de pasageri deţine cel puţin două motoare. Defectarea tuturor motoarelor este nesemnificativă. De exemplu, în medie, defectarea unică a motorului are loc la 2 milioane de ore de zbor, ceea ce reprezintă 228 de ani de exploatare continuă!

Iar în conformitate cu cerinţele existente pentru avioanele aviaţiei civile, avionul cu două motoare atunci când unul dintre motoare se defectează, trebuie să își păstreze capacitatea de a zbura fără a reduce viteza (în greutate de zbor normală, adică, fără supraîncărcare, și în condiţii meteorologice normale) și de a efectua în siguranţă o aterizare normală. De exemplu, în renumitul Boeing 737, timpul reglementar a zborului de urgenţă cu un singur motor – 2 ore.

– Motorul este unul dintre cele mai valoroase piese ale aeronavei. Preţul său este de aproximativ 10 milioane dolari, de aceea acestea sunt îngrijite şi întreţinute foarte atent.

– Fiecare accident aviatic îşi are cauza sa, şi de cele mai multe ori nu doar una, ci o întreagă conjunctură de circumstanțe. Fiecare dintre aceste cazuri sunt studiate cu atenţie şi se întreprind măsuri, ca astfel de cazuri să nu se mai repete.

– În fiecare an, fluxul total de pasageri creşte cu 10%, iar numărul de accidente se reduce cu 15%.Ţinând cont de toate aceste date statistice putem afirma cu certitudine, avionul este cel mai sigur mijloc de transport din Lume!

Bucuraţi-vă de zbor și vă dorim o aterizare uşoară!